apelsinpannacotta
Pannacotta går att variera i det oändliga! Här är ett recept på en god och fräsch variant med apelsin.
Du behöver
4 portioner
- 3 dl grädde alt växtbaserad grädde
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 apelsin
- 1,5 gelatinblad
- 1 msk agavesirap/honung
- 1-2 dosmått collan®pure
Gör så här
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i några minuter tills de är mjuka.Tvätta apelsinen och torka. Riv av skalet med hjälp av ett rivjärn. Pressa ur apelsinsaften. Häll saften i en kastrull och tillsätt det rivna skalet, vaniljpulver och kollagen. Häll på grädden och agavesirap, gör ett snabbt uppkok och dra därefter av kastrullen från plattan. Blanda i de urkramade gelatinbladen och rör om tills det löst upp sig helt. Häll upp i glas och låt stelna i kylen i ca 3 timmar. Toppa med matlagningsyoghurt/kokosgrädde och hackad mandel.