0 Varukorg
  • Fri frakt över 599 kr
  • Egen produktutveckling
  •  tillverkning i sverige

vad är kollagen bra för?

 

Om kollagen

Kollagen är ett naturligt protein som utgör den största delen av kroppens strukturella uppbyggnad. Kollagen är det huvudsakliga proteinet i kroppens bindväv, ligament, senor, ledbrosk och hud.

När vi blir äldre minskar produktionen av kollagen, därför använder många ett tillskott av det för att bibehålla sin rörlighet och en smidig hy.

Ursprungligen var inälvsmat och benbuljong ett naturligt inslag i vår kost och på så sätt fick vi naturligt i oss kollagen. Idag äter vi inte den typen av kost regelbundet på samma sätt som förr i tiden, och därmed får vi i oss försvinnande små mängder av kollagen.

Undersökningar visar att kollagen snabbt håller på att bli den ledande funktionella ingrediensen inom "ätbar skönhet" och detta gäller för alla regioner i världen.

Intar du regelbundet collan® får du på ett enkelt sätt i dig det viktiga proteinet. Kollagenet i collan® är helt fritt från tillsatser och kommer från kor som betar på naturliga betesmarker.

 

hur snabbt får man resultat?

Kollagenet kan börja verka tidigast efter ca 2 veckor. Vår allmänna riktlinje är dock att effekten kommer efter ca  4-12 veckors användande.

Vad händer då med huden och kroppen under ett regelbundet intag?

efter ca 4 veckor börjar de flesta att kunna se en förbättring av hudstrukturen såsom mjukare  och mer återfuktad hud.

efter ca 6 veckor kan många se och känna att huden är märkbart mjukare, fylligare och har fått lyster.

efter ca 12 veckor är det nu möjligt att se att fina linjer och rynkor börjar få en mjukare framtoning och att huden blivit fastare. Du kan nu även ha fått effekt på hår och naglar. Håret blir fylligare med mer lyster och sköra naglar blir starkare. Ytterligare effekter kan vara att onda och stela leder blir bättre. 

Dock är det viktigt att komma ihåg att kollagen inte är till för att diagnostisisera, behandla, bota eller förebygga sjukdom. Resultaten varierar från person till person och är helt individuella beroende på hudtyper, hudåkommor och andra tidigare diagnoser.

 

om collan®

collan® är ett hydrolyserat kollagen i peptidform, vilket innebär att det är nedbrutet till kortare aminosyrasträngar för ett förbättrat upptag. Peptidformen innebär inte bara att det är lättare för kroppen att tillgodogöra sig kollagenet, utan att det även är lättare att lösa upp det i vätska.

collan® pure pulver är smak-och lukt-neutralt och går utmärkt att blanda i jucie, kaffe, té, soppa, müsli, smoothies, yogurt, fil, gröt el dyl. Produkten är helt fri från tillsatt socker, tillsatser, laktos, gluten och konserveringsmedel.

Hemligheten bakom collan®liquid-produkterna är ett framgångsrikt sätt att lyckas kombinera hydrolyserat kollagen med kraftfulla vitaminer och mineraler för att skapa ett avancerat kollagentillskott.

Vår flytande produkt collan®liquid beauty är den typ av produkt som vi själva saknade på marknaden. Det vi önskade var en flytande kollagenprodukt sammansatt med andra nyttiga ämnen. Det var även viktigt för oss med att det skulle vara en produkt med optimalt kroppsligt upptag och där har en flytande produkt en fördel.

Vårt flytande kollagentillskott står för kvalitet och enkelhet. Även smaken har varit väldigt viktig för oss, vår Liquid-produkt har en frisk och god bärsmak. Produkten går utmärkt att inta som den är eller att blanda i vatten, té eller smoothie.

 

Vad gör Collan® för din hud?

Hela 70% av huden består av kollagen. Kroppen producerar själv kollagen, men med åldern blir nedbrytningen större än nybildningen vilket gör att huden åldras. Nedbrytningsprocessen börjar redan i 25-års åldern och mängden kollagen minskar därefter med ca 1-2% varje år. Det är när kollagen bryts ner som rynkor blir synliga.

Kollagen är klistret som håller ihop kroppen, därmed är det kollagen som står för elasticiteten i huden och håret. Kollagen bidrar till struktur och stadga och håller hudytan fast och slät. Kollagenet ökar också fuktbalansen genom att binda mer fukt till huden. Ett intag av kollagen gör även att vi får en bättre motståndskraft mot de miljöfaktorer som orsakar rynkor och linjer.

Vår produkt collan®liquid beauty är ett kosttillskott  bestående av bl a kollagen, biotin, silica och hyaluronsyra. Den unika sammansättning tillför din hud ämnen som bromsar åldrandet och bidrar till kroppens egen tillverkning av kollagen, allt för att huden skall kunna behålla normala släthet, elasticitet och lyster. Collan® Liquid Beauty stärker även ditt hår och dina naglar.

 

vad gör collan® för dina leder?

Kollagen ger ökad rörlighetsförmåga, förbättrad ledfunktion och även viss nybildning av broskvävnad. Följande studie påvisar detta tydligt; "efficacy and tolerability of an undernatured type II collagen supplement in modulation knee osteoarthritis symptoms: a multicenter randomized, doubleblind, placebo-controlled study". https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26822714                       

Har du en kollagenbrist i kroppen kan detta orsaka muskelvärk och ledproblem. Om du tillför kollagen stimuleras kroppens egen kollagenbildning och detta i sin tur håller lederna hälsosamma och smidiga. Kollagen har också bra effekt på smärta och stelhet som man kan få till följd av  artros.

 

 

vilken collan®-produkt passar dig bäst? 

Kollagen utgör basen i alla våra produkter. Vårt sortiment utgörs av tre olika typer av produkter; ett neutralt baspulver, ett kollagen med inriktning på din rörlighet och två skönhetsprodukter med fokus på din hud och ditt hår. Läs här om våra olika produkter för att se vilken som passar just dig bäst! Se gärna också våra recept för mer inspiration om hur du kan använda ditt kollagentillskott.

collan®pure

collan@pure är en bra basprodukt för dig som vill ha ett helt rent, lättlösligt  och smakneutralt kollagen. Gynnar hud, hår, naglar och leder. Pulvret kan lätt blandas i kaffe, te, juice, smoothie, gröt, fil/yogurt alternativt användas i matlagning, desserter och bakning. 

collan®liquid beauty

 Collan®liquid beauty är ett  flytande kollagen med frisk bärsmak, för dig som vill ha enkelheten med att kunna dricka ditt kollagen färdigblandat och samtidigt bygga upp hud, hår och naglar inifrån . Produkten går också utmärkt att blanda i vatten, juice, glass eller smoothie. Detta flytande skönhetskollagen är optimalt sammansatt med tillsatta ämnen som biotin, hyaluronsyra och silica. Ett flytande kollagen med denna typ av sammansättning bromsar hudens åldrande och ger den elasticitet samt fasthet. Produkten finns i två olika storlekar, Large som innehåller 500 ml och den praktiska Small-flaskan som innehåller 250 ml och är perfekt att ha med på resan!

collan®THE EDIBLE BEAUTY

Ett unikt probiotiska kollagenpulver med en optimal sammansättning som verkar närande inifrån. Collan®THE EDIBLE BEAUTY är en kraftfull kombination av kollagen, hallon pulver, probiotika, hyaluronsyra och biotin. Regelbunden användning bidrar till en hälsosam hy, ett starkt hår och starka naglar. Denna produkt är för dig som vill ha en helt ren och naturlig produkt. Detta beautypulver har en god, frisk smak av hallon och är helt fritt från artificiella smak-och färgämnen, konserveringsmedel, socker eller sötningsmedel. Blandas enkelt ut i vatten eller smoothie men kan också blandas i yogurt, fil eller gröt.

 

Fakta om ingredienser i våra produkter

 

 

vitamin b12

Vitamin B12 är en vattenlöslig vitamin som du behöver få i dig genom kosten eller kosttillskott eftersom kroppen själv inte kan producera det. B12 är väldigt viktig för hjärnan, nervsystemet, mental hälsa, blodbildning och energiproduktionen i kroppen.

vitamin b5 - pantotensyra

Vitamin b5, eller pantotensyra är ett vattenlösligt vitamin som finns i alla celler. B5 bidrar till normal prestationsförmåga och hudkvalitet.

vitamin b7 - biotin

Vitamin b7, eller biotin är ett vattenlösligt vitamin hjälper till att göra om kolhydrater till glukos som används för att producera energi. Biotin finns i nästan all sorts mat och behövs för frisk hud, hår, ögon och lever. Även nervsystemet får hjälp av biotin att fungera korrekt.

vitamin b6

Vitamin b6, även kallat pyridoxin, är nödvändigt för proteinomsättningen och har betydelse för exempelvis nervernas funktion.

hyaluronsyra

Hyaluronsyra är ett kroppseget ämne med stor vattenbindande förmåga. Trots namnet är det ingen syra, utan en typ av sockerart som kallas glykosaminglukan. Hyaluronsyra fungerar bl a som ett fuktgivande smörjmedel och stötdämpande fyllnadsmaterial mellan elastiska fibrer i huden som t.e.x. kollagen och elastan.

silica

Silica, eller kisel är ett spårämne som finns naturligt i kroppen. Kisel behövs för att bibehålla en normal uppbyggnad av bindväv och kollagen. Det är en viktig komponent i ditt kollagen och kan intas som ett kosttillskott för huden, håret och naglarna.  

Probiotika

Probiotika är goda bakterier som spelar en stor och viktig roll för att hålla hela vårt mag-och tarmsystem balanserat. Störningar i tarmfloran kan tyvärr leda till många olika hälsobesvär. Fördelarna med probiotika är många och gynnar nästan alla system i våra kroppar, de arbetar på ett holistiskt sätt för att balansera upp olika områden i kroppen såsom bättre immunförsvar, bättre tarmhälsa och friskare hud. Goda tarmbakterier mår dåligt av stress, socker och processad mat och därför kan många idag behöva ett extra tillskott av probiotika. 

 

 

De vanligaste typerna av kollagen

Typ 1 - Denna kollagentyp står för mer än 90% av allt kollagen som finns i kroppen. Du hittar det i hud, hår, naglar, tänder, senor, ben och ligament. Kollagen typ 1 används främst i kosttillskott  ämnade för hud, hår och naglar eftersom man då fyller på med det som de redan består av. Kommer oftast från ko eller fisk men kan även komma från gris.

Typ 2 - Kollagen typ 2 finns främst i brosk och leder och är även det dominerande proteinet i ledbrosk. Denna typ av kollagen finns ofta i produkter för bättre ledhälsa. Kommer oftast från kyckling.

Typ 3 - Precis som kollagen typ 1 så hittar du kollagen typ 3 i hud och ben men även i muskler och blodkärl. Denna typ används både i skönhetsprodukter och produkter för muskel och -ledhälsa. Kommer oftast från ko eller fisk men kan även komma från gris.

Typ 5 - Är inte lika vanligt förekommande i kroppen som de ovan. Återfinns i cellmembram, placentavävnader och i hornhinnan. Kommer oftast från kyckling.

 

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies. Läs mer om cookies och vår integritetspolicy.