0 Varukorg
  • Fri frakt över 599 kr
  • Egen produktutveckling
  •  noga utvalda ingredienser

äppelkaka med kollagen

En hög och mycket saftig kaka med en lite knäckig smak av det brynta smöret och kokossockret!

Du behöver


  • 1 dl rörsocker
  • 1,5 dl kokossocker
  • 1 krm mald kardemumma
  • 3 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 3 dl mjöl
  • 4 dosmått collan®pure
  • 150 g smält smör

Garnering:

  • 2 äpplen
  • kanel
  • 1-2 msk rörsocker

Gör så här


Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och låt det bli lite brynt.

Vispa socker, kokossocker och ägg poröst. Blanda vaniljsocker, kardemumma, bakpulver, Kollagen och mjöl. Rör ner det ihop med smöret och blanda tills du har en slät smet.

Häll upp smeten i en bröad springform ( 24 cm i diameter). 

Tvätta, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor som du lägger i ett runt mönster på smeten.

Strö över kanel och lite rörsocker.

Grädda längst ner i ugnen i ca 30 minuter.

 

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies. Läs mer om cookies och vår integritetspolicy.