
äppelkaka med kollagen
En hög och mycket saftig kaka med en lite knäckig smak av det brynta smöret och kokossockret!
Du behöver
- 1 dl rörsocker
- 1,5 dl kokossocker
- 1 krm mald kardemumma
- 3 ägg
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 1/2 tsk bakpulver
- 3 dl mjöl
- 4 dosmått collan®pure
- 150 g smält smör
Garnering:
- 2 äpplen
- kanel
- 1-2 msk rörsocker
Gör så här
Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och låt det bli lite brynt.
Vispa socker, kokossocker och ägg poröst. Blanda vaniljsocker, kardemumma, bakpulver, Kollagen och mjöl. Rör ner det ihop med smöret och blanda tills du har en slät smet.
Häll upp smeten i en bröad springform ( 24 cm i diameter).
Tvätta, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor som du lägger i ett runt mönster på smeten.
Strö över kanel och lite rörsocker.
Grädda längst ner i ugnen i ca 30 minuter.