beautymaränger
Maränger ger många möjligheter till variation. Prova våra lite annorlunda, men så goda kollagenmaränger. Vi tillsätter ett neutralt kollagenpulver och bärpulver. Du kan använda det bärpulver som passar dig i bäst i smaken. Vi har här valt att använda oss jordgubbspulver och hallonpulver. Man kan även strö över lite rödbetspulver för färgens skull.
Du behöver
ca 20 st
ugn: 100 grader
- 3 st äggvitor
- 1 tsk pressad citron
- 1,5 dl socker
- 1 dosmått collan@pure
- bärpulver
Gör så här
Vispa äggvitor och citronsaft till ett hårt skum. Tillsätt socker, lite i taget under fortsatt vispning. Vispa tills smeten är blank och fast. Blanda ut 1 dosmått kollagenpulver i några teskedar varmt vatten och vänd försiktigt ner i smeten. Vänd även ner bärpulver efter hur mycket smak du vill ha. Strö lite bärpulver över marängerna. Klicka eller spritsa ut smeten på baklåtspapper. Grädda mitt i ugen i 30-60 minuter tills marängerna känns lätta och släpper bakpappret. Stäng av ugnsvärmen, öppna ugnsluckan och låt marängerna stå kvar i ca 60 min.