0 VARUKORG
  • Fri frakt över 499 kr
  • Egen produktutveckling
  •  tillverkning i sverige

blåbärsbullar

En väldigt saftig och god variant av kanelbulle.

Du behöver


ugn: 225 grader

ca 40 st

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 150 g smör
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl rörsocker
  • 1,4 l vetemjöl
  • 2 tsk stött kardemumma
  • 2 dosmått collan®pure

Fyllning:

  • 150 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 msk äppelmos
  • 1 dl blåbär

 

Gör så här


Smält smöret och blanda i mjölken. När vätskan håller 37 grader häller du den över den smulade jästen. Tillsätt socker, salt, kardemumma och kollagen. Rör om tills allt löst upp sig. Tillsätt mjölet (spara 1 dl till utbakningen) lite i taget och kör degen i assistenten i 5-10 minuter. Låt jäsa i 30 minuter övertäckt med bakduk.

Fyllning:

Rör ihop rumsvarmt smör, kardemumma, vaniljpulver, kanel socker äppelmos och blåbär.

Ta upp degen på bakbordet och knåda den tills den är slät. Dela degen i 4 delar. Kavla ut en degbit i taget till en rektangel och bred på ett jämt lager av fyllning. Rulla ihop från långsidan och skär i 10 delar. Lägg i bakformar på en plåt. Låt jäsa i 30 minuter. Pensla med ett uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies. Läs mer om cookies och vår integritetspolicy.