blåbärsscones
En scones är ett bröd som är väldigt snabbt att baka ihop. Vårt recept är en lite nyttigare variant med havregryn, kollagen och blåbär.
Du behöver
ca 4 st
ugn 250 grader
- 1 dl grahamsmjöl
- 2 dl vetemjöl
- 3 dl havregryn
- 1/2 tsk salt
- 1 1/2 tsk bakpulver
- 1 dosmått collan®pure
- 50 g rumsvarmt smör
- 1 dl mjölk
- 1 dl fil/naturell yoghurt
- 1/2 dl frysta blåbär
Gör så här
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt smöret och blanda ihop. Tillsätt mjölk och fil/yoghurt och blanda ihop till en ganska kladdig deg. Blanda till sist i blåbären.
Dela upp degen i 4 delar. Rulla till bollar som läggs på bakplåtspapper. Mjöla händerna och tryck ut bollarna till platta kakor. Snitta ett kryss i varje och nagga med gaffel. Grädda mitt i ugnen i 10-15 min.