bröd med kollagen
ugn: 250 c°
antal: ca 20 st
Du behöver
- 5 dl vatten
- 50 g jäst
- 2-3 msk rapsolja
- 1/2 -1 tsk salt
- 1 msk honung
- 2 kryddmått brödkryddor
- 1 msk chiafrön
- 1 dl kruska-kli
- 1 dl fiberhavregryn
- 1 dl vetemjöl
- 6 dl grahamsmjöl
- 2 msk collan pure
Gör så här
Värm vattnet tills det är fingervarmt och häll det över den smulade jästen. Tillsätt olja, honung, salt och brödkryddor. Blanda de torra ingredienserna och rör ner det i degspadet, lite i taget. Kör degen i din assistent en stund tills degen fått en bra konsistens och släpper från kanterna. Lägg på en bakduk och jäs i 30 min. Ta upp degen på bakbordet och arbeta in lite vetemjöl den tills den är smidig. Dela upp i 20 delar och rulla till bullar. Lägg upp dom på plåten och låt jäsa ytterligare 30 min under bakduk. Sätt in plåten i ugnen (250 grader) i ca 10 min tills bullarna fått fin färg.
Lycka till!