cheesecake
En härligt krämig cheesecake med smak av kardemumma och vanilj, täckt med ett tunt lager jordgubbsgelé!
Du behöver
Botten:
- 15 st sockerfria digistivekex
- 1 tsk mald kardemumma el 1 tsk krossade kardemummakärnor
- 2 dosmått collan®pure
- 100 g smält smör
Jordgubbskompott:
- 200 g jordgubbar
- 1 dosmått collan®THE EDIBLE BEAUTY
- 1/2 dl agavesirap
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 gelatinblad
Fyllning:
- 3 gelatinblad
- 350 g philadelphiaost
- 2 dl crème fraiche
- 2 dl florsocker
- 1 msk vaniljsocker
Gör så här
Ugn: 175 grader
Botten:
Mixa kexen eller lägg dem i en plastpåse och krossa dem med kavel. Smält smöret och tillsätt kexsmulorna. Strö i kardemumma och kollagen. Knåda samman och häll upp i en springform. Tryck ut i botten. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.
Jordgubbskompott:
Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Blanda jorgubbarna med socker och vaniljsocker i en kastrull. Låt koka upp. Dra av från plattan och mixa med en stavmixer tills du har en helt slät sås. Krama ur gelatinbladet och lös upp i kompotten. Tillsätt collan®THE EDIBLE BEAUTY. Låt svalna.
Fyllning:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Blanda philadelphiaost, crème fraiche, florsocker och vaniljsocker och vispa ihop till en slät fluffig crème. Ta hälften av crèmen och koka upp. Krama ur gelatinbladet och tillsätt i den varma crèmen. Rör om tills bladen är helt upplösta. Häll tillbaka den varma crèmen i den kalla fyllningen och rör om väl. Häll upp fyllningen i springformen och tillsätt därefter jordgubbskompotten. Dra med en gaffel och gör ett marmorerat mönster. Låt stelna i kylen i ca 3 timmar.