
gélégodis med hallon
Prova vårat recept på ett nyttigt gélégodis gjort på hallon och kollagen. Helt utan onödiga och tillsatser och färgämnen, men med en riktigt god naturlig sötma och syrlighet!
Du behöver
- 2 dl färska hallon
- 2,5 msk gelatinpulver
- 1/2 dl vatten till gelatinet
- 2,5 msk msk vatten till hallonen
- 1/2 dl färskpressad citronsaft/limesaft
- 2 dosmått collan liquid
Gör så här
Blanda gelatinpulvret med 1/2 dl vatten och citronsaften. Koka upp hallonen med 2,5 msk vatten. Om du inte vill ha kärnor i godiset så kan du sila bort dom. Blanda i gelatinblandningen i hallonen och rör om till allt lösts sig. Rör i collan liquid. Klä in en liten form (ca 25cm x 20 cm) med bakplåtspapper och häll upp blandningen. Låt stå kallt i kylen i minst 2 timmar. När det har stelnat skär du upp i bitar. Klart att avnjutas!