jello
Prova att göra en hemmagjord jellopudding! Smaken blir fantastisk och långt ifrån den artificiella smaken som blir på den man gör på färdigt pulver. Den tar lite tid att göra bland annat pga att jellon skall stelna, men vi lovar att det är värt det!
Du behöver
- 4 dl frukt-/bärjuice
- 1 msk gelatinpulver
- 1 dosmått collan liquid
- ev sötning med honung el agave om du vill ha mer sötma
Gör så här
Kör frukten/bären i råsaftscentrifugen alternativt med stavmixer. Därefter silar du det du mixat. Man kan i stort sett använda sig av vilka frukter och bär man vill. Vi har bl a provat med en mix av jordgubbar, hallon och röda vinbär, vilket blir jättegott! (Vill man göra det lite enklare för sig går det givetvis bra att köpa en färdig juice eller sockerfri dryck och använda sig av det). Rör ut gelatinpulvret i ca 1/2 dl av fruktjuicen och ställ i kylen för att stelna. Värm resten av juicen i en kastrull och rör ner den nu stelnade gelatinjuicen och ett dosmått av collan liquid. Häll upp i portionsskålar och ställ för att stelna i kylskåpet. Lycka till!