
jordgubbs -och rabarberpaj
Det är lätt, smidigt och nyttigt att baka med kollagen! Eftersom kollagenpulvret är helt smakneutralt är det lätt att smýga ner det i det mesta! Prova att göra en god paj med kollagen och nyttiga bär. I denna paj har vi använt jordgubbar och rabarber men du kan använda precis vilka bär eller frukter som helst!
Du behöver
Pajdeg
- 150 g smör
- 3/4 dl socker
- 1 msk ljus sirap
- 1,5 dl vetemjöl
- 1 dl grahamsmjöl
- 0,5 dl havregryn
- 1 msk collan pure
Fyllning
- 200 g skivade jordgubbar
- 200 g rabarber i bitar
- 1 msk potatismjöl
- 1 dosmått collan liquid
Gör så här
Knåda ihop alla ingredienser till pajdegen. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylen i 30 min. Tryck ut hälften av degen i pajformen och grädda i 175 grader i ca 10 min. Blanda skivade jordgubbar, rabarber, potatismjöl och collan liquid i en bunke. Fyll pajskalet med blandningen. Ta resten av degen och smula över. Grädda i ugnen i ca 30 min tills pajen fått fin färg. Servera med glass eller vaniljsås!