Kollagenknäcke
Du behöver
- 1 dl majsmjöl
- 2 dosmått collan®pure
- 1 dl pumpakärnor
- 3/4 dl solroskärnor
- 2 msk malda chiafrön
- 1 dl svarta sesamfrön
- 1/2 dl linfrön
- 1/2 dl rapsolja
- 2 dl kokande vatten
- 1/2 tsk salt
Gör så här
ugn 150 grader
Sätt på ugnen på 150 grader. Lägg ut ett bakplåtspapper på en plåt. Blanda majsmjöl, salt och frön i en bunke. Koka upp vatten och häll över blandningen. Tillsätt oljan. Strö i kollagen och blanda väl. Låt stå och svälla lite i ca 15 min.
Häll upp smeten på bakplåtspappret. Lägg ännu ett bakplåtspapper över och tryck ut smeten tills den är riktigt jämn och tunn. Om du vill kan du strö över t.e.x. flingsalt eller torkad chili. Ställ in plåten i ugnen i ca 60 min.