krusbärskräm
Krusbäret är tyvärr ett ganska bortglömt bär. Bären är väldigt friska i smaken och fullproppade med c-vitamin och antioxidanter. Prova gärna vårt recept på krusbärskräm! Vi har här använt oss av röda krusbär men det funkar precis lika bra med gröna.
Du behöver
- 200 g krusbär
- 2,5 dl vatten
- 1 msk agavesirap/honung
- 1 dosmått collan liquid
- 1/2 msk potatismjöl
Gör så här
Skölj bären. Koka upp vattnet. Tillsätt krusbären och låt koka ihop under ca 2 min. Tillsätt agavesirap/honung och låt koka tills bären är mjuka. Dra av kastrullen från plattan och tillsätt collan liquid. Blanda ut potatismjölet i lite vatten och rör ner. Ge därefter krämen ett snabbt uppkok. Servera gärna med kall mjölk. Lycka till!