lingonkaka
En lingonkaka är alltid gott! Detta är ett väldigt enkelt recept, men smaken är fantastisk!
Du behöver
2 dl vetemjöl
1 dl mandelmjöl
2 dosmått collan®pure
1,5 tsk bakpulver
120 g smör
2 dl rörsocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk/växtbaserad mjölk
1,5 dl lingon
0,5 dl mandelflarn
Gör så här
ugn 175 grader
Vispa rumsvarmt smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget och vispa ordentligt. Rör ner vaniljsocker och vispa tills det är fluffigt. Rör försiktigt ner mjölet blandat med bakpulver. Tillsätt mjölken, mandelmjölet och kollagen. Vispa tills smeten är slät. Rör ner det mesta av lingonen. Häll smeten i en smord och bröad form. Lägg resten av lingonen och mandelflarnen ovanpå kakan. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.