
Lingonpannacotta
Få lingonets alla hälsofördelar i en god och lite syrligare variant av pannacotta. Enkel och snabb att göra, det enda som tar lite tid är att den skall stelna i kyl ett antal timmar.
Du behöver
- 3 dl vispgrädde alt. växtbaserad grädde
- 1,5 dl mosade lingon
- 1,5 gelatinblad
- 2 msk sötning t.ex. honung/agavesirap/socker
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 dosmått collan liquid/1 skopa collan THE EDIBLE BEAUTY
Gör så här
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i några minuter tills de är mjuka. Koka upp grädde och lingon och låt sjuda. Tillsätt kollagen och vaniljpulver. Mixa grädde- och lingonblandningen med en stavmixer. Smaka av med sötning. Dra av kastrullen från plattan och blanda ner gelatinet, rör om tills det lösts sig helt. Häll upp i glas och låt stelna i kylen i ca 3 timmar.