
saffranssnurror
Saftiga och väldigt goda saffransbullar! För recept på bulldegen se "Bläbärsbullar" här i receptsamlingen!
Du behöver
saffransfyllning
- 150 g rumsvarmt smör
- 1 dl strösocker
- 1 tsk stött kardemumma
- 1 tsk vaniljpulver
- 0,5 g saffran
Gör så här
Ugn 225 grader
Stöt saffranen i en mortel tillsammans med en sockerbit och lite saft från en apelsin. Blanda alla ingredienser till fyllningen till en slät crème. Dela degen i två delar. Kavla ut en del i taget till en rektangel. Bred ut hälften crèmen och vik degen på mitten. Skär 2 cm breda remsor av degen. Tvinna dem och snurra ihop dem till en bulle och lägg i bullformar på en plåt. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 30 min. Pensla med ett uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min.