0 VARUKORG
  • Fri frakt över 499 kr
  • Egen produktutveckling
  •  tillverkning i sverige

saffranssnurror

Saftiga och väldigt goda saffransbullar! För recept på bulldegen se "Bläbärsbullar" här i receptsamlingen!

Du behöver


saffransfyllning

  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0,5 g saffran

Gör så här


Ugn 225 grader

Stöt saffranen i en mortel tillsammans med en sockerbit och lite saft från en apelsin. Blanda alla ingredienser till fyllningen till en slät crème. Dela degen i två delar. Kavla ut en del i taget till en rektangel. Bred ut hälften crèmen och vik degen på mitten. Skär 2 cm breda remsor av degen. Tvinna dem och snurra ihop dem till en bulle och lägg i bullformar på en plåt. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 30 min. Pensla med ett uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies. Läs mer om cookies och vår integritetspolicy.