semlor med kollagen
Du behöver
ugn 225 grader
- 50 g jäst
- 5 dl mjölk
- 150 g smör
- 0,5 tsk salt
- 1 dl rörsocker
- 1,4 l vetemjöl
- 2 tsk stött kardemumma
- 2 dosmått collan®pure
fyllning:
- inkråm från bullarna
- 1/2 dl grädde el växtbaserad grädde
- 75 g mandelmassa
Gör så här
Smält smöret och värm med mjölken till 37 grader. Smula jästen i bunken. Häll över mjölkblandningen. Tillsätt socker, salt, kardemumma och Kollagen. Rör om tills jästen löst upp sig. Tillsätt mjölet och arbeta degen tills den är smidig. Låt jäsa i ca 30 min under bakduk.
Häll upp degen, dela den i 15 bitar och forma till släta bullar. Låt jäsa på plåt i 30-60 min. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i ca 10 min.
Låt svalna och skär sen av ett lock på varje bulle. Gröp ur inkråmet och blanda det med grädde och riven mandelmassa. Rör till en slät kräm som du sen fyller bullarna med.
Vispa grädden och lägg en klick på varje bulle. Lägg tillbaka locken och pudra med florsocker.