vit kladdkaka med vinbär & kollagen
En väldigt god och frisk variant på kladdkaka och väldigt enkel att göra!
Du behöver
ugn: 175 grader
- 4 ägg
- 1 dl socker
- 1 dl farinsocker
- 200 g smör
- 200 g vit choklad
- 3 dl vetemjöl
- 4 dosmått neutralt kollagen - collan®pure
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 krm kardemumma
- 1/4 dl citronsaft
- 3 dl röda vinbär
- mandelspån
Gör så här
Rör ihop ägg och socker. Obs! vispa ej. Smält smöret och dra kastrullen av plattan. Hacka chokladen och låt den smälta i det varma smöret. Rör i smör- och chokladmixen i ägg-och sockerblandningen. Tillsätt kardemumma, vaniljsocker och citronsaft. Sikta i mjölet och kollagenet och rör ihop till en slät smet. Häll upp i en springform. Strö över vinbär och mandel. Sätt in i ugnen i ca 30 min. Kakan skall fortfarande vara kladdig i mitten när du tar ut den. Låt svalna i ca 3 timmar eller över natten i kylen. Sikta florsocker över innan servering. Njut!









