
zucchini-och citronkaka
Zuccini är kanske inte det första man tänker sig att ha i en kaka, men det är väldigt gott och gör kakan fantastiskt saftig!
Du behöver
ugn 175 grader
- 3 ägg
- 3 dl råsocker
- 2 dl vetemjöl
- 2 dl mandelmjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljpulver
- 1 tsk salt
- 2 dl rapsolja
- zest och citronsaft från en halv citron
- 4 dl riven zuccini
- 2 dosmått collan®pure
frosting:
- 100 g färskost
- 50 g smör
- 3 dl florsocker
- citronzest
Gör så här
Smörj och bröa en avlång form. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en egen bunke. Riv zuccini, krama ur vätskan och blanda ner i äggblandningen. Rör i mjölblandningen och kollagen. Grädda i ugn i ca 40 min.
Vill du ha frosting på din kaka rör du snabbt och lätt ihop en glasyr!
Blanda färskost med rumsvarmt smör, florsocker och citronzest och vispa upp tills det är fluffigt och slätt. Bred över kakan när den svalnat.